Rødovre Korskole

Børne kor

Rødovre Korskole er et samarbejde mellem Rødovre Musikskole og Islev Kirke, der tilbyder undervisning i korsang, nodelæsning, hørelære og musikforståelse på en engageret og intens måde. Korskolen tæller omtrent 40 sangglade og musikalske drenge og piger fra og med 3. klasse og øver hver torsdag eftermiddag i Islev Kirke.

Rødovre Korskole ledes i fællesskab af sanglærer Astrid Kastensson Navarro-Alonso og organist Finn Pedersen og medvirker til adskillige arrangementer i både  Rødovre Kommune og ved gudstjenester og koncerter i Islev Kirke. 

Fra og med 2019 har Rødovre Korskole tre trin: Børnekor (3. - 5. klasse), Juniorkor (6. - 9. klasse) og Ungdomskor (fra 16 - 25 år). Børnekoret øver fra 16-17.30 og Juniorkoret 17-19, sådan at der en fælles øvetid for alle sangere 17 - 17.30. 
Ungdomskoret øver fra kl.18.30-20.

Hvad lærer man?

Sangerne i Korskolen gennemgår over en årrække en solid træning i at synge flerstemmig kormusik inden for mange genrer. Vi lægger stor vægt på den almene dannelse og søger at knytte dette aspekt til alt, hvad vi gør. Kropsarbejdet er også væsentligt: vi arbejder intenst med holdning, vejrtrækning, koncentration og hukommelse, ligesom vi også arbejder aktivt med at forstå musikken og træne vores ører og øjne til at lytte og læse. 

Udover den rene, uforfalskede glæde ved at blive bedre til den helt utrolige kunstart musik er, så smitter en grundig musikalsk træning ofte gunstigt af på mange andre områder af tilværelsen, både i skolen, blandt vennerne og på det personlige plan.

Seriøs musikuddannelse kræver tid og fordybelse, og da korsang samtidig er en holdsport, er der mødepligt til alle korprøver, koncerter og øvrige arrangementer.

Hvad sker?

Rødovre Korskole har en aktiv og kompetent forældrebestyrelse, som planlægger koncerter, rejser,  fester og arbejder med at skaffe penge til Korskolens aktiviteter. Vi har værret på kortur til Billund, Roskilde, Svendborg og Vordingborg og i 2020 skal vi til Kalundborg og og Jyderup. 

Årligt tilbagevendende begivenheder tæller blandt andre Juletræsfest og Sankt Hans-fejring foran Rødovre Rådhus, nytårskoncerter med Rødovre Concert Band og jule- og sommerkoncerter med symfoniorkester i Islev Kirke.

Hvordan kommer jeg med?

For at blive optaget i Rødovre Korskole skal man først til en foresyngning. Den finder sted i en afslappet og behagelig atmosfære, og her finder vi frem til ansøgerens stemmetype og får en fornemmelse for hans og hendes musikalitet og gehør. Der er åben foresyngning hvert år før sommerferien, og der er også løbende optag. For henvendelse angående foresyngning kontakt korleder  Astrid på mobil 5051 7722. 

LÆS MERE PÅ RØDOVRE KORSKOLES EGEN HJEMMESIDE