Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Islev Kirke
Forkyndelse for alle

SOMMERHØJSKOLE: De kristne kirkers forhold til magten i Ungarns seneste årti

JUL
06

SOMMERHØJSKOLE: De kristne kirkers forhold til magten i Ungarns seneste årti


Dato Onsdag d. 6. juli 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Sted Islev Kirke, Slotsherrensvej 321, 2610 Rødovre
SOMMERHØJSKOLE: De kristne kirkers forhold til magten i Ungarns seneste årti

Foredrag ved Krisztina Vas Nørbæk, organist og kantor i Messiaskirken

De kristne kirkers forhold til magten i Ungarns seneste årti  Hvilken rolle får kirken uddelt i et "illiberalt regime" - og hvad kan det have af konsekvenser?

Krisztina Vas Nørbæk er født og opvokset i Ungarn og har sin uddannelse som pianist og organist fra Franz Liszt Musikakademi i Budapest. Hun har stiftet familie med sin danske mand i 1997 og flyttede til Danmark. Hun har taget kirkemusikalsk diplomeksamen og dirigenteksamen på DKDM i hhv. 2000 og 2006. Siden har hun studeret musikvidenskab og kulturjournalistik på KU. I 2003 blev hun udnævnt til organist og kantor i Messiaskirken. 

Sideløbende med sin musikalske løbebane, har hun altid interesseret sig for historie og samfundsforhold i Østeuropa, og hun dagligt følger med i nogle uafhængige nyhedsmedier fra Ungarn. I 2012 blev hun tilknyttet "Magasinet rØST", som er et webmedie om Østeuropa. Hun bliver med jævne mellemrum interviewet i DR og TV2 News for at kommentere på den politiske udvikling i Ungarn.


Foredraget er en del af Islev Kirkes Sommerhøjskole 2022:

 `Skærm vor undren´ - 5 udvalgte onsdage fra 29. juni til 3. august

Skærm vor undren og bevar/ gåden om det sidste svar/ lad os tro ar vi er mer´/ end en skal af støv og ler!

Således lyder det i vers 6 i Lisbeth Smedegaards salme Gådefuld er du, vor Gud! (DDS 22 – og heraf titlen på årets sommerhøjskole

Sommerhøjskolen indbyder i år til en række foredrag med nedslag i vores åndelige, kirkelige og kulturelle rødder. Indenfor de sidste måneder har vi oplevet, at krigen i Ukraine sætter nye dagsordener for vores forståelse af, hvad der binder os sammen og hvad der skiller os ad i Europa. 

Kan vi blive klogere på vores fælles rødder og de strømninger som har krydset grænser gennem tiden, kan vi måske også bevare håbet om at historien ikke ender med død og ødelæggelse, men fortsætter med kamp for liv og frihed i tanke og tro. 

Kom og lyt til hvilken rolle kvinderne spillede i den første kirke, oplev den tidlige kristne billedverden, hør om den aktuelle situation i Ungarn med musikalske indslag undervejs, bliv klogere på Rusland som anfægtelse for Vesten og bliv inspireret af kristendom og folkelighed hos henholdsvis Dostojevski og Grundtvig.

 Kom med os på en rejse, hvor vi kan skærme vor undren sammen!

Det er gratis at deltage i sommerhøjskolen. 

Forfriskning i pausen koster 25 kr,  der går til Islev menighedsplejes julehjælp.   Der kan bestilles kirkebil ved henvendelse til kirkekontoret.  Alle er velkomne – ingen tilmelding!                                                                                           

Arr. Kirkens præster