Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Søndag d. 6. februar 2022, Kl. 15:00 til kl. 16:00
KYNDELMISSE - Musikgudstjeneste v/Lotte Uglebjerg Høck

Ved musikgudstjenesten medvirker Islev Kantori samt Rødovre Korskoles Ungdomskor under ledelse af sanglærer Iben Vestergård og organist Jonas Hunt. Liturg er sognepræst Lotte Uglebjerg Høck.

Kyndelmisse - som betyder lysmesse - markerede oprindeligt Jesu frembærelse i templet og Marias renselse. Samtidig fejrede man lysets tilbagevending, idet Kyndelmisse-dagen, som er 2. februar, ligger lige mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn.

Før industrialiseringen var Kyndelmisse tidspunktet, hvor man gjorde status på sit forråd.  Havde man mad nok, markerede man det mange steder ved at spise pandekager.

Den tradition har vi i Islev lagt os efter, og efter gudstjenesten serveres der pandekager i Pejsestuen.